OVER ONS

Kwekerij de Westerbouwing is al sinds 1962 gevestigd als familiebedrijf in de Bommelerwaard. Bij de oprichting lag de focus op het innoveren van de kleinfruit teelt. Deze missie heeft ervoor gezorgd dat wij, meer dan een halve eeuw later, zijn uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd bedrijf.

Ook heeft ons doel om de teelt te innoveren geleid tot een wereldwijd netwerk waarin wij onder de naam, de Weert Consultancy B.V., advies geven in de kleinfruit sector. Door deze uitbreiding in het internationale werkveld hebben wij de mogelijkheid gekregen om niet alleen te adviseren, maar ook zelf wereldwijd, op meerdere kwekerijen te produceren.

Deze verschuiving van de grootschalige productie bood ons in 2000 de ruimte om in Nederland een frambozenveredelingsprogramma op te starten. Vooraanstaande rassen zoals Kwanza, Kweli en Imara zijn hieruit voortgekomen.

Wij zijn trots dat ondanks de groei die wij hebben doorgemaakt met ons bedrijf, de lokale klanten nog altijd terecht kunnen voor hun kleinfruit, fruitplanten en perkgoed.


ONZE MISSIE

Het altijd blijven innoveren van de kleinfruit teelt op alle mogelijke aspecten van ons vakgebied. Door te participeren in innoverende onderzoeken en vooraan te staan bij alle nieuwe ontwikkelingen in de kleinfruit sector en te streven naar een residu vrij product.


ONZE VISIE

Wereldwijd tot de belangrijkste spelers in de kleinfruit sector te behoren en te dienen als een kennisbaken voor de algehele ontwikkeling van de sector.


MAAK KENNIS MET ONS

Geert de Weert

Directeur

Eigenaar van Kwekerij de Westerbouwing

Nel de Weert

Mede eigenaar

Mede-eigenaar van Kwekerij de Westerbouwing

ONZE PARTNERS